Svet
12.09.2023. 18:50
Beta

"Kao akcioni film"

Ministar o detaljima tunela ispod suda u Podgorici: "Napad na državu"

1
Izvor: Shutterstock

Otkriveni tunel prokopan ispod Višeg suda u Podgorici izlazi u stan naspram zgrade tog suda, potvrdio je crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i dodao da je stan u privatnom vlasništvu.

Adžić je novinarima kazao da je akcija dugo pripremama i da liči na akcione filmove, te da je reč o napadu na sistem i državu.

U depo Višeg suda u Podgorici je provaljeno kroz tunel pod zemljom koji je otkriven prošle noći, izjavio je predsednik tog suda Boris Savić.

Novinarima je rekao da zasad nije utvrđeno da je nešto ukradeno, a da bi za deteljnu proveru bili potrebni meseci.

Tajni tunel prokopan do depoa su slučajno otkrile dve službenice tokom popisa deponovanih predmeta koji su obavljale tokom noći, rekao je on.

Predsednik Višeg suda sumnja da je osoba koja je kopala tunel pokušala da dođe u blizinu sobe za zadržavanje i da je možda bilo pokušano neko bekstvo.

U depou se čuvaju i dokumenta i predmeti krivičnih dela kao dokazni materijal i oko 9,5 tona droge, od čega dve tone kokaina i sedam tona marihuane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Crna Gora u epizodi - Krajanje i prekrajanje
Crna Gora

Izborna volja

04.09.2023. 19:15

Crna Gora u epizodi - Krajanje i prekrajanje

Izbori su obavljeni 11. juna. Nakon toga svi oni koji su se osetili pobednicima tog nadmetanja za stolice u Parlamentu Crne Gore objavili su da su građani Crne Gore definitivno raskrstili sa Milom Đukanovićem i njegovom politikom.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve