ALEKSANDRA OKASIO KORTEZ U PLAMENU: Republikanci objavili kontroverznu reklamu

ALEKSANDRA OKASIO KORTEZ U PLAMENU: Republikanci objavili kontroverznu reklamu

EPA-EFE/ERIK S. LESSER


Odbor za političko delovanje blizak Republikanskoj stranci objavio je tokom jučerašnje debate demokratskih kandidata kontroverznu televizijsku reklamu u kojoj slika mlade demokratkinje Alexandre Okasio-Kortez gori u plamenu.

Ideju odbora “Nova lica za staru stranku” pokrenula je nekadašnja republikanska kandidatkinja za zastupničko mjesto u Kongresu Elizabeth Heng s ciljem “podizanja nove generacije republikanaca”, javlja New York Post

U reklami slika mlade demokratkinje gori, dok Heng govori: “Ovo je lice socijalizma.”

“Poznaje li Aleksandra Okasio Kortez užase socijalizma? Mog oca minuti su delili od smrti u Kambodži pre nego što mu je život spasio prisilni brak. To je socijalizam: prisiljavanje na poslušnost. Gladovanje”, govori Heng dok se u reklami prikazuju slike ljudskih lobanja iz jednog od logora smrti Crvenih Kmera u Kambodži.

“Moje lice je lice slobode, moja koža nije bela. Ja nisam nasilna, nisam rasistkinja ni socijalistkinja”, dodala je u reklami.

Printscreen

Printscreen

Povezane vesti – Tramp: Demokrate su skovale zaveru da uzmu Amerikancima oružje

Okasio Korteziva se o reklami izjasnila na Twitteru: “Život je čudan! Republikanci puštaju reklame s mojom slikom u plamenu kako bi dokazali da nisu rasisti.”

Takođe je dodala kako smatra da je cilj spomenute reklame bio dobiti naklonost biračkog tela koje čine beli rasisti. Neki tviteraši stali su odbranu mlade demokratkinje kritikujući televiziju ABC što je dopustila prikazivanje reklame.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar