BABIĆ = ARKAN: Posle teksta o Torcidi, osvanuo transparent u Splitu

BABIĆ = ARKAN: Posle teksta o Torcidi, osvanuo transparent u Splitu

Dalmacija danas


Nakon teksta na hrvatskom portalu Index, u kome je navijačka grupa splitskog Hajduka, “Torcida”, opisana kao grupa koju uglavnom čine desničari i ustašofili, u toku noći je u Splitu osvanuo transparent “Matija Babić = Arkan” kojim se osnivač tog portala Matija Babić izjednačava sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

Uz ovaj natpis, koji se pojavio na jednom nadvožnjaku, nalazi se i znak ocila sa četiri slova C, koji je prekrižen, prenosi zagrebački portal.

Povezane vesti – Hrvatski portal ocenjuje da je “Kult Torcide” u Dalmaciji kontaminirao javne prostore

Za sada nije poznato ko je postavio taj transparent, ali sajt navodi da se verovatno radi o nekome ko je “pogođen tekstom”.

Babić, koji danas povremeno piše komentare za Index, transparent je komentarisao fotografijom sa odmora u Grčkoj, koju je objavio na Fejsbuku.

Babic odgovorio

U spornom tekstu pominje se da Srbi koji dolaze u Hrvatsku rizikuju život.

“Ako Dalić i Modrić na doček reprezentacije zovu pevača Jasenovca, Kolinda se slika s neonacistima i službeno prima promotere mržnje, a evroparlamentarka izjavljuje da se ne odriče ustaša, šta očekivati od navijačkog šljama nego da nekog danas prebije, a sutra ubije”, napisao je Babić u tekstu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar