Svet
20.11.2021. 01:02
R.E.

Bela kuća

Bajdenov lekar: Predsednik SAD sposoban da preuzme dužnosti

Džozef Bajden 8.11.2021.
Izvor: EPA / JIM LO SCALZO

Predsednik SAD Džozef Bajden, koji je danas pregledan i podvrgnut kolonoskopiji, sposoban je da preuzme dužnosti i izvršava svoje obaveze, naveo je njegov lekar u pismu koje je objavila Bela kuća.

Kako je ranije izjavila portparolka Bele kuće Džen Psaki, Bajden je ponovo preuzeo svoje dužnosti nakon rutinskog godišnjeg pregleda, preneo je Rojters.

On je preuzeo ponovo predsedničke dužnosti nakon što je privremeno preneo ovlašćenja na potpredsednicu Kamalu Haris zbog rutinske medicinske intervencije.

Bajden je ranije danas bio u medicinskom centru "Volter Rid" kako bi prošao rutinsku godišnji pregled, a za to vreme je, tokom rutinske kolonoskopije, prebacio ovlašćenja na potpredsednicu.

CNN je dodao da je proces zahtevao anesteziju i da je tokom tog vremena Kamala Haris postala prva žena u Americi sa predsedničkim ovlašćenjima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Bajdenov gaf i "peglanje" koje je usledilo
Džozef Bajden 8.11.2021.

Geopolitičko kockanje

09.11.2021. 08:05

Novi Bajdenov gaf i "peglanje" koje je usledilo

Da li će, pošto se haotično povukla sa jednog fronta daleko od kuće, Amerika otvoriti novi, takođe izvan svojih granica, na kome bi mogla da se provede još gore? Pitanje nije samo hipotetičko, nego i praktično, posle izjave predsednika Džoa Bajdena da su SAD u obavezi da priskoče u pomoć Tajvanu u slučaju da ga napadne Kina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
03.07.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve