BLISKI ISTOK OPET KLJUČA Tramp: Još jedna neprijateljska akcija Irana

BLISKI ISTOK OPET KLJUČA Tramp: Još jedna neprijateljska akcija Irana


Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je američki razarač oborio jedan iranski dron u Ormuskom moreuzu, prolazu između Omana i Irana, koji spaja Persijski sa Omanskim zalivom.

Tramp je izjavio da je u pitanju još jedna neprijateljska akcija Irana, pozivajući druge zemlje da osude, kako je naveo, iranske pokušaje da naruši slobodu plovidbe i globalne trgovine u strateškim morskim putevima Persijskog zaliva, preneo je Rojters.

Povezane vestiIran zaplenio naftni tanker

On je precizirao da je dron oboren u odbrambenoj akciji američkog razarača “Bokser”, nakon što se iranska letelica američkom brodu približala na udaljenost od manje od jednog kilometra i oglušila se na nekoliko poziva da se povuče.

Zamenik iranskog ministra spoljnih poslova Abas Arakči demantovao je danas da je njegova zemlja izgubila dron iznad Ormuskog moreuza.

Foto: IRNA

“Nismo izgubili nijedan dron u Ormuskom moreuzu niti bilo gde drugde. Bojim se da je američki brod ‘Bokser’ greškom oborio jednu od njihovih bespilotnih letelica”, napisao je Arakči na “Tviteru”.

Tenzije u Persijskom zalivu su se drastično pogoršale kada je Iran prošlog meseca oborio američki dron, za koji je tvrdio da je narušio njegov vazdušni prostor. Tada je Tramp, u odgovor na to, najpre naredio napad, ali ga je u poslednjem trenutku opozvao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar