Ekonomista JP Morgana: Najverovatnije da Džonson podnese ostavku

Ekonomista JP Morgana: Najverovatnije da Džonson podnese ostavku

EPA-EFE/CHARLES MCQUILLAN


Prema rečima glavnog britanskog ekonomiste u investicionoj banci “JP Morgan” Malkolma Bara, britanski premijer Boris Džonson najverovatnije će podneti ostavku.

Od tri glavne opcije sa kojima se suočava britanski premijer Džonson, najverovatnija je ona koja predviđa da će on podneti ostavku, kako bi neko drugi podneo zahtev EU za odlaganje Bregzita, ocenio je Bar.

“Jedine opcije koje smatramo krajnje održivim su da premijer predstavi sporazum Zastupničkom domu i da obezbedi da će on to odobriti, da podnese ostavku i prepusti nekom drugom da zatraži produženje Bregzita kao premijer ili da odstupi od svoje funkcije”, rekao je Bar, prenosi Rojters.

Kako je rekao, u ovom trenutku ostavka je najverovatnja opcija od tri navedene.

Podsetimo, rano jutros Britanski parlament je ponovo odbacio Džonsonov predlog da se raspišu izbori, glasajući “protiv”.

Prethodno je britanska kraljica Elizabeta dala konačno odobrenje zakona kojim se sprečava premijer Boris Džonson da izvede zemlju iz EU bez sporazuma 31. oktobra.

S druge strane, Džonson je, braneći svoj stav o izborima u parlamentu, rekao da je to jedini način da se Bregzit pomeri sa mrtve tačke.

Osim toga, na snagu je stupila vladina odluka da se parlament raspusti u narednih pet nedelja usred krize.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar