Svet
22.01.2020. 18:21
ekspres

"BOLJE BEZ EKSPERIMENTA" Putin: Rusiji je potrebna snažna predsednička moć

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bilo kakvi eksperimenti vezani za sistem vlasti u Rusiji i prelazak sa predsedničke na parlamentarnu republiku nisu preporučljivi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je napomenuo da su parlamentarne republike široko rasprostranjene u svetu, posebno u Evropi, preneo je TAS S.

Nemačka je predsednička republika, kao i Francuska, jedna od najvećih svetskih država Indija je parlamentarna republika, dok su Sjedinjene Američke Države predsednička republika, naveo je Putin.

"Da li je to moguće ovde? U teoriji da. Da li je to preporučljivo ili ne? Svako ima svoje mišljenje o tome. Verujem da ne", rekao je Putin.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

"Bolje da ne sprovodimo eksperimente", rekao je predsednik Rusije konstatujući da u nekim slučajevima parlamentarna republika ima određene "nedostatke".

Rusiji, koja ima ogromnu teritoriju, mnogo verskih zajednica i veliki broj nacija, još uvek je potrebna snažna predsednička moć, primetio je Putin.

Ruski lider je objasnio da bi za normalno funkcionisanje parlamentarnog sistema, politička struktura u zemlji trebalo da se razvija dugo, kao u Evropi, gde neke stranke postoje vekovima.

Povezane vesti - CARSKI: Putinov gambit ili početak kraja

"Ovde (u Rusiji) se po pravilu stranka povezuje sa određenom osobom. Najuočivljiji primer u državi je Vladimir Žirinovski. Dok ima Žirinovskog, tu je i Liberalno-demokratska stranka Rusije, bez

Žirinovskog", rekao je Putin ocenivši liberalnu ideju dobrom stvari, ali izrazivši sumnju da bi stranka mogla da deluje bez svog lidera.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-7°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve