Svet
28.01.2020. 14:31
R. E.

BOLTON IPAK SVEDOČI? Raste pritisak u Senatu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Advokati predsednika SAD Donalda Trampa nastavili su iznošenje argumenata na suđenju u procesu opoziva predsednika u Senatu, prenosi Glas Amerike.

Bela kuća je iznošenje svoje odbrane počela u subotu i ima ukupno 24 sata za to, a među predsednikovim zastupnicima govorio je i Ken Star, nezavisni istražitelj u procesu opoziva predsednika Bila Klintona.

Trampov pravni tim insistira na tome da predsednik nije uradio ništa loše i da je to što su ga demokrate opozvale u Predstavničkom domu posledica "dubokih političkih podela", a ne kršenja zakona.

"Naš je stav, kao predsednikovih advokata, da je on sve vreme postupao u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima, nacionalnim interesom i dužnostima. To što je od stranog lidera tražio da istraži korupciju nije kršenje zakletve koju je dao građanima", rekao je Trampov advokat Džej Sekulov.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Republikanci u Senatu su pod sve većim pritiskom demokrata da dozvole izvodjenje svedoka i podnošenje novih dokumenata na suđenju Trampu.

Povezane vesti - "VOLEO BIH DA NEKI SVEDOČE" Tramp: Ali to je bezbednosni rizik

Posebno se insistira na svedočenju bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona koji je, prema medijskim izveštajima, napisao knjigu u kojoj direkno povezuje predsednika sa planom da se zamrzne pomoć Ukrajini u zamenu za političke usluga. Tramp je odbacio te navode kao lažne.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Jessica Hill)

Republikanski senator Mit Romni objavio je da je sve više verovatno da će najmanje četvoro republikanskih senatora glasati da se Bolton pozove da svedoči, što bi demokratama omogućilo da mu izdaju obavezujući poziv da se pojavi na suđenju.

Republikanci su do sada tražili brzo suđenje Trampu bez svedoka i novih dokaza, na kojima insistiraju demokratski članovi Kongresa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
32°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve