Borba za Istanbul se nastavlja, debata kandidata 16. juna

Borba za Istanbul se nastavlja, debata kandidata 16. juna

Foto: Shutterstock


Smenjeni opozicioni gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu i njegov rival iz Partije pravde i razvoja Binali Jildirim održaće televizijski duel 16. juna, saopštili su partijski zvaničnici.

To će biti prva debata takve vrste u Turskoj u poslednje dve decenije, prenosi Rojters.

Ekrem Imamoglu, Foto: Twitter

Ekrem Imamoglu, Foto: Twitter

Imamoglu je ispred Republikanske narodne partije tesno pobedio Jildirima na lokalnim izborima 31. marta, što je bio bolan šok za turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Posle žalbi Erdoganove Partije pravde i razvoja turska izborna komisija je poništila glasanje zbog neregularnosti i naložila ponovno održavanje izbora 23. juna.

Binali Jildirim, Foto: Twitter

Binali Jildirim, Foto: Twitter

Nakon dva dana pregovora dogovoreno je da debata bude održana 16. jula, da bude emitovana na svim kanalima, a da moderator bude Ismail Kučukaja sa opozicione Foks televizije.

Dve stranke su se dogovorile oko pravila baziranih “na prinscipima objektivnosti”, uključujući podjednako vreme za govornike i za pitanja.

Nekoliko minuta posle objave, Imamoglu je “tagovao” Jildirima na Tviteru u postu: “Biće mi veoma drago da sa vama razgovaram o svim pitanjima Istanbula u nedelju, 16. juna u 21:00 sat, pod moderacijom Ismaila Kučukaje. Srećno.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar