Svet
08.12.2021. 22:05
R.E.

Skandal

Boris Džonson: Izvinjavam se zbog "partijanja"

Boris Džonson, 8. 12. 2021.
Izvor: BLOOMBERG POOL / Chris J. Ratcliffe / POOL

Premijer Velike Britanije Boris Džonson izvinio se zbog video snimka na kojem se vidi kako se njegovo osoblje smeje zbog izveštaja o žurki u Dauning stritu 10, tokom strogog kovid lokdauna 2020. godine, rekavši da je besan jer mu je rečeno da uopšte nije bilo žurke.

"Takođe, bio sam besan jer sam video taj snimak. Bezrezervno se izvinjavam zbog uvrede koju je izazvao taj snimak i izvinjavam se zbog utiska koji ostavlja klip. Ali, ponavljam - kada su se pojavile glasine, uveravali su me više puta da nije bilo žurke i da antikovid mere nisu bile prekršene", kazao je Džonson, preneo je Rojters.

Britanska televizija "ITV njuz" objavila je snimak od prošlog decembra, na kojem se stiče utisak da se zvaničnici kabineta britanskog premijera šale na račun održavanja božićne zabave u Dauning stritu 10, samo četiri dana nakon što se taj događaj desio, u trenutku kada su na snazi bile stroge kovid mere u Velikoj Britaniji.

Osoblje kabineta premijera Borisa Džonsona se može čuti na snimku kako se smeje i pominje "sir i vino", dok je tadašnja portparolka premijera Borisa Džonsona, Alegra Straton, primetila da "definitivno nije bilo socijalnog distanciranja", dodaje Rojters.

Snimak od 22. decembra 2020. je, kako navodi Rojters, proba za konferenciju za novinare Dauning strita, koje je Straton trebalo da vodi, a osoblje u sali postavlja izmišljena pitanja kako bi joj pomoglo u pripremi.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oženio se Boris Džonson
Boris Džonson sa suprugom

U krugu najbližih

30.05.2021. 09:46

Oženio se Boris Džonson

Britanski premijer Boris Džonson venčao se u subotu sa svojom verenicom Keri Sajmonds na tajnoj ceremoniji u Vestminsterskoj katedrali.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
15.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve