Svet
10.10.2021. 19:00
R.E.

Pobedio razum

Bravo Italijani! Vakcinisalo se 80% stanovništva, sve manje hospitalizovanih

Rim, Italija
Izvor: Shutterstock

Italija je dostigla cilj potpune vakcinisanosti 80 odsto populacije starije od 12 godina protiv koronavirusa, pokazuju službeni podaci, što je cilj koji je Rim postavio kao bezbednosnu granicu, pokazali su najnoviji vladini podaci, a prenose italijanski mediji.

Prema vladinom sajtu, 43.229.551 osoba iznad 12 godina, od ukupne populacije od 60 miliona, 10. oktobra je završila svoj ciklus vakcinacije.

Cilj od 80 posto postavio je u martu posebni poverenik za epidemiju korona virusa general Frančesko Paolo Filjuolo.

"To je kritični nivo iznad kojeg stručnjaci kažu da je rizik od hospitalizacije drastično smanjen, a trend koji pratimo nedeljama to potvrđuje", saopšteno je iz kancelarije poverenika.

Hospitalizacije od kovida u Italiji kontinuirano padaju od početka leta.

Italija je zabeležila 131.274 smrtna slučaja povezana s kovidom od izbijanja pandemije, što je druga najveća smrtnost u Evropi nakon Britanije i deveta najveća smrtnost u svetu.

Italija je prijavila 4,7 miliona slučajeva zaraze do današnjeg dana.

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U ovim državama je vakcinacija obavezna
vakcine

Korona

05.10.2021. 16:05

U ovim državama je vakcinacija obavezna

Porast infekcija Covid-19 zbog Delta soja i usporavanje vakcinacije podstakle su vlade širom sveta na uvođenje obavezne vakcinacije na Covid-19 za sve punoletne građane, poput Turkmenistana, ili delimično, za zdravstvene radnike ili druge visokorizične grupe, a u velikom broju zemalja je to potreban dokaz za posete restoranima, koncertima i sličnim masovnim okupljanjima.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with light rain
20°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve