Svet
02.10.2021. 17:05
R.E.

Guverner najavio

Obavezna kovid vakcinacija đaka u Kaliforniji

vakcine, vakcinacija
Izvor: Shutterstock

Kalifornija će biti prva američka država koja će uvesti obaveznu vakcinaciju đaka protiv kovida 19, najranije od januara, najavio je guverner Gevin Njusom.

Njusom je u petak rekao da američka Uprava za hranu i lekove (FDA) prvo mora da odobri trajnu dozvolu za upotrebu vakcine kod različitih uzrasta dece, prenosi Rojters.

Prema novoj meri, koju je najavio guverner Kalifornije, kovid 19 će biti na spisku bolesti protiv kojih deca moraju da se vakcinišu da bi pohađala državne ili privatne škole.

FDA je dala puno odobrenje za upotrebu vakcine protiv Kovida 19 kod starijih od 16 godina, dok je za uzrast od 12 do 15 godina odobrena hitna upotreba, a ovo zdravstveno regulatrono telo treba da 26. oktobra razmatra upotrebu Fajzerove vakcine kod dece uzrasta od 5 do 11 godina.

U nekoliko velikih školskih okruga u Kaliforniji je već uvedena obavezna vakcinacija pojedinih učenika, a u školskom okrugu Los Anđelesa, najvećem u zemlji, obavezna je imunizacija dece starije od 12 godina, s obzirom na to da je za taj uzrast odobrena hitna upotreba Fajzerove vakcine.

Zdravstveni zvaničnici ističu da su oštre mere za suzbijanje Kovida pomogle da se proteklih nedelja uspori širenje virusa u Kaliforniji

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Francuskoj zaposleni na posao moraju sa potvrdom o vakcinaciji
Kovid potvrrda

Nova mera

30.08.2021. 15:40

U Francuskoj zaposleni na posao moraju sa potvrdom o vakcinaciji

Radnici u restoranima i drugim uslužnim mestima u Parizu, kojih je oko dva miliona, od danas moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test ili dokaz o oporavku od Covid-19 pri dolasku na posao, kao deo vladinih napora u borbi protiv pandemije Covid-19.
Close
Vremenska prognoza
light rain
20°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve