Svet
15.08.2018. 12:23
R.E./Blic

BROJ STRADALIH U ĐENOVI RASTE: Među žrtvama i troje dece, ispod ruševina se čuje plač

screenshot_142.png

Broj stradilih u jučerašnjem rušenju dela vijadukta u Đenovi popeo se na 37, javlja lokalni portal "Genovatoday.it". Spasioci tragaju za preživelima koji su drugi dan zarobljeni pod ruševinama mosta, dok javnost i porodice strahuju da će broj žrtava drastično rasti.

đenova, photo:printscreen

Akcija spasavanja koja je jutros nastavljena, trajala je i u toku noći kada su vatrogasci pretraživali mesto urušavanja mosta. Tokom jučerašnjeg dana, evakuisane su okolne zgrade zbog straha od novog urušavanja. Broj nestalih kreće se od četiri do 12, a navodno se iz ruševina čuje plač.

Italijanska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade, objavila je da su u nesreći poginula i tri maloletnika od osam, dvanaest i trinaest godina, dok su pojedini mediji preneli do sada nepotvrđene informacije da je stradala i jedna beba.

đenova, photo:printscreen

Istovremeno, mediji objavljuju potresne priče onih koji su, srećom, preživeli tragediju. Jedan od njih, italijanskim medijima rekao je da je "pravo čudo" što je preživeo. Sredovečni čovek je za lokalnu italijansku televiziju rekao da je stajao ispred svog kamiona ispod mosta u Đenovi kada se struktura urušila, a prasak ga je odbacio deset metara u jedan zid, zbog čega je povredio desno rame i kuk.

- Bio sam ispred kamiona i odleteo kao i sve ostalo. Da, mislim da je to čudo što sam preživeo. Potpuno sam bez reči - dodao je on.

đenova, photo:printscreen

Vijadukt Morandi, na delu autoputa A10, urušio se usled jake oluje praćene grmljavinom, a svedoci tvrde da se urušio usled udara groma.

- Bilo je tek nešto iza 11.30 sati kada je grom pogodio most i on se urušio- kazao je jedan od svedoka, Pjetro M. za Ansu.

Rojters navodi da je nadvožnjak izgrađen 60-tih godina prošlog veka, a rekonstruisan 2016.

NE PROPUSTITE:
30 MRTVIH U RUŠENJU VIJADUKTA U ĐENOVI

(VIDEO) KRICI NA ITALIJANSKOM MOSTU SMRTI

EPILOG RUŠENJA VIJADUKTA U ĐENOVI: 11 MRTVIH, PETORO POVREĐENIH

(FOTO) JEZIVI SNIMCI SRUŠENOG VIJADUKTA U ĐENOVI

(VIDEO) HOROR U ĐENOVI: Srušio se most, ima na desetine mrtvih

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
15.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve