Svet
17.05.2021. 20:05
Tanjug

Ističe Lavrov

"Češka i SAD na "crnoj listi"zbog akcija protiv Rusije"

sergej Lavrov, Rusija. Moskva
Izvor: EPA

Češka i Sjedinjene Države su stavljene na rusku "crnu listu" neprijateljskih država zbog njihovih neprijateljskih akcija protiv Moskve, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Njihove neprijateljske akcije bile su razlog zašto smo doneli odluku da izjednačimo uslove za naše diplomatske misije angažovane na međusobnim teritorijama - za našu u Češkoj i Sjedinjenim Državama, i shodno tome, za njihove u Rusiji", izjavio je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tas s.

Kao konkretan korak, koji je već najavljen, Rusija je, kako kaže, zatražila od te dve zemlje da smanje broj svog osoblja angažovanog u Rusiji, kako ruskih državljanja tako i državljana trećih zemalja i to na nivo koji je jednak broju zaposlenih u ruskim misijama u Češkoj i SAD.

Lavrov je poručio i da strateška stabilnost mora biti u fokusu pregovora Rusije i SAD.

Sergej Lavrov, Moskva, Rusija
Izvor: EPA

"Sve što na ovaj ili onaj način utiče na stratešku stabilnost, nuklearno i nenuklearno naoružanje, ofanzivno i odbrambeno oružje, mora biti na pregovaračkom stolu (Rusije i SAD)", izjavio je Lavrov.

Rekao je da se raduje službenim razgovorima (sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom), što će, kako kaže, omogućiti trajno razjašnjavanje konkretnih namera SAD u vezi sa odnosima sa Rusijom, i takođe u pogledu američkog stava o međunarodnim pitanjima.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

LAVROV: Neki žele da sahrane iranski nuklearni sporazum
Sergej Lavrov, Moskva, Rusija

"Greška gora od zločina"

13.04.2021. 11:39

LAVROV: Neki žele da sahrane iranski nuklearni sporazum

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je danas da su oni koji žele da sahrane iranski nuklearni sporazum uključeni u izvesne provokacije, jer pregovori o obnovi tog sporazuma imaju vremenske okvire.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
32°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve