Svet
20.07.2022. 16:26
Beta

Serger Lavrov

"Cilj Rusije više nije samo Donbas, već i druge teritorije"

Donbas, Lugansk
Izvor: Shutterstock

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su se geografski zadaci "specijalne operacije" u Ukrajini promenili i da oni sada ne obuhvataju samo teritoriju Donbasa, već i niz drugih teritorija.

"Geografski zadaci specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini su se promenili – više nije reč samo o Luganskoj (LNR) i Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR). Jedan od razloga za to su isporuke američkih višecevnih raketnih bacača HIMARS Kijevu", rekao je Lavrov u intervjuu državnoj agenciji RIA Novosti i Raša Tudej (RT).

Po njegovim rečima, zadaci koje je postavio predsednik Vladimir Putin i dalje su na snazi, a to su "denacifikacija i demilitarizacija", u smislu da nema vojnih pretnji sa teritorije Ukrajine.

"Kada je bio sastanak pregovarača u Istanbulu, postojala je jedna geografija i naša spremnost da prihvatimo ukrajinski predlog bila je zasnovana na toj geografiji, na geografiji s kraja marta 2022. godine", rekao je ministar spoljnih poslova.
 

Naveo je da je sada geografija "druga".

"Daleko od toga da su to samo DNR i LNR, to je i Hersonska oblast, Zaporoška oblast i niz drugih teritorija i taj proces se nastavlja i nastavlja, dosledno i uporno", rekao je Lavrov.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Istraživanje pokazalo: Trećina Rusa želi da se rat zaustavi
ukrajina, rat

Kremlj naručio anketu

13.07.2022. 13:15

Istraživanje pokazalo: Trećina Rusa želi da se rat zaustavi

Gotovo trećina Rusa smatra da ratna dejstva u Ukrajini treba zaustaviti što pre, rezultati su zatvorenog istraživanja javnog mnjenja prokremljovskog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM), do kojih je došao portal Meduza.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
20.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve