CNN: Bajden pobedio u finlnoj debati, glasači nepromenjeni

CNN: Bajden pobedio u finlnoj debati, glasači nepromenjeni

EPA-EFE/JIM LO SCALZO


Kandidat demokrata za predsednika SAD Džo Bajden bio je bolji u poslednjoj debati uoči američkih izbora, održanoj sinoć, pokazala je anketa onih koji su gledali debatu, a koju je sproveo CNN.

Od ukupnog broja glasača njih 53 odsto je reklo da je Bajden pobedio u duelu, dok je 39 odsto ocenilo da je to bio kandidat republikanaca Donald Tramp.

Gledaoci su rekli i da su Bajdenove kritike Trampa bile korektne, ali su bili podeljeni oko toga da li su Trampovi napadi na Bajdena bili pošteni.

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Kada se radi o opštem utisku o Trampovom učešću u debati, samo 28 gledalaca misli da je od pobedio u raspravi, dok 67 odsto smatra da su njegove kritike na račun demokratskog kandidata bile nepravedne.

CNN dodaje da sama rasprava nije mnogo uticala na promene u stavu birača o kandidatima, pa je tako pooljno mišljenje o Bajdenu zadržalo 56 odsto bitača, a o Trampu 41 odsto.

Anketirani su ocenili i da su Bajdenovi stavovi o ekonomiji i pandemiji korona virusa bili bolji od Trampovih, dok su ostali podeljeni oko stavova dvojice kandidata o spoljnoj politici.

EPA-EFE/JUSTIN LANE

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Iako je treća debata bio mnogo manje sporna od prve, Bajdena su ljudi ocenili kao nekoga ko direktno odgovara na pitanja, a zanimljiv je i podatak da je više žena videlo Bajdena kao pobednika – 60 odsto žena reklo da je Bajden pobedio, 35 odsto Tramp, dok je 47 odsto muškaraca videlo Bajdena kao pobednika, a 44 odsto Trampa.

Povezane vesti – Izbori koji će promeniti svet

Kako navodi CNN, ukupna prednost Bajdena nad Trampom nakon finalne debate je 53 odsto naspram 39 odsto i to je, navodi se samo jedan odsto više od prednosti koju je nad Trampom pre četiri godine imala Hilari Klinton.

Anketu koju je sproveo CNN telefonom obuhvatila je intervjue sa 585 registrirovanih birača koji su gledali predsedničku debatu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar