Svet
30.09.2022. 22:20
Beta

Dritan Abazović

"Crna Gora neće priznati pripajanje ukrajinskih oblasti Rusiji"

Dritan Abazović
Izvor: EPA / BORIS PEJOVIC

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović tokom razgovora sa novim ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olehom Herasimenkom, osudio je održane referendume o pripajanju ukrajinskih oblasti Rusiji, naglasivši da njihovi rezultati i kao čin aneksije Crna Gora neće priznati.

Abazović ukazao je da je Crna Gora od samog početka zauzela jasan stav prema agresiji na Ukrajinu, nedvosmisleno prateći politiku sankcija, primivši istovremeno, za crnogorske prilike, značajan broj ukrajinskih izbeglica koje čine oko dva odsto ukupnog broja stanovništva u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju.

"Abazović je ukazao da je Crna Gora spremna razmotriti mogućnosti o pružanju dodatne pomoći Ukrajini, kroz eventualnu rehabilitaciju i medicinsku pomoć ranjenima. Na tim linijama, Abazovuć je preneo i spremnost da se jedan deo kapaciteta Luke Bar iskoristi za tranzit hrane i pšenice iz Ukrajine, istakavši da pomoć Ukrajini od Crne Gore neće izostati", saopšteno je iz Vlade.
 

Ambasador Herasimenko zahvalio se Abazoviću na jasnoj i nedvosmislenoj podršci i jasnom stavu da Crna Gora neće priznati lažne referendume i aneksiju ukrajinske teritorije, što je ocenio kao pokušaj potpunog urušavanja međunarodnog poretka.

Ocenio je da međunarodna zajednica mora snažnije osuditi pretnje nuklearnim oružjem koje su nečuvene u savremenim medjunarodnim odnosima.

Ambasador je naglasio da Crna Gora može biti primer drugim zemljama jer od samog početka iskazuje solidarnost sa ukrajinskim narodom u jednom od "najtežih trenutaka u njegovoj istoriji", zaključuje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Abazović kaže da je predao Tužilaštvu dokumentaciju o švercu cigareta
Dritan Abazović

Crna Gora

05.09.2022. 13:51

Abazović kaže da je predao Tužilaštvu dokumentaciju o švercu cigareta

Premijer Crne Gore Dritan Abazović predao je tužiocima, kako tvrdi, dokumentaciju na osnovu operativnih podataka o švercu cigareta i izneo "šemu šverca", povezanih lica i kompanija, o čemu je ranije govorio i u Skupštini.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve