Svet
29.11.2022. 14:59
Beta

Dritan Abazović

"Crna Gora nedvosmisleno uz NATO u vezi sa ratom u Ukrajini"

Dritan Abazović 29. 11. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Crna Gora nedvosmisleno stoji uz svoje partnere iz NATO-a po pitanju rata u Ukrajini, izjavio je u Bukureštu crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Po dolasku na dvodnevni sastanak šefova diplomatija članica NATO-a, Abazović je srpskim novinarima rekao da Crna Gora "iskazuje veliku solidarnost" sa članicama alijanse i dodao da navija za mir, ali da pruža "punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine".
 

"Rat u Ukrajini je izazvao velike poremećaje u celoj Evropi i svetu, što se odražava i na Zapadni Balkan. Uz dozu solidarnosti i saradnje, možemo da činimo više a damo doprinos da se stvari što pre normalizuju. Crna Gora nedvosmisleno stoji solidarno uz svoje partnere", kazao je Abazović.
 

Naveo je da Crna Gora "pruža punu podršku miru i saradnji" na Zapadnom Balkanu i dodao da se "raduje što su na sastanku u Bukureštu i zemlje iz regiona.

Uz ministre spoljnih poslova 30 članica NATO-a, na sastanku su prisutni i šefovi diplomatija Švedske, Finske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Gruzije i Moldavije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Potpredsednica Vlade Crne Gore podnela ostavku
Crna Gora

Presudio dokument

25.11.2022. 11:48

Potpredsednica Vlade Crne Gore podnela ostavku

Jovana Marović, potpredsednica Vlade, ministarka evropskih poslova i potpredsednica Građanakog pokreta URA, podnela je ostavku na te tri funkcije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
24°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve