Svet
04.08.2020. 11:46
Tanjug

Crna Gora otvara granice za državljane Rusije i Azerbejdžana

shutterstock_268723817.jpg

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

Kako se navodi u saopštenju crnogorske vlade, operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na "zelenu listu" država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država Zapadnog Balkana, prenosi CDM.

FOTO TANJUG / TANJA VALIC / an FOTO TANJUG / TANJA VALIC / an

Iz vlade navode da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocenio da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana.

Povezane vesti - KON: Smanjuje se aktivnost virusa u Beogradu

Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, "po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve