Svet
19.10.2021. 09:20
Tanjug

Donald Tramp

"Da sam ja predsednik, vakcine ne bi bile obavezne"

Donald Tramp
Izvor: EPA / STEVE POPE

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da, da je on još uvek na funkciji, ne bi propisao da vakcine protiv koronavirusa budu obavezne, već bi ih, umesto toga, „prodao“ ljudima, u smislu da se vakcinacija temelji na dobrovoljnoj bazi.

Predsednik SAD DŽozef Bajden najavio je prošlog meseca da će većina zaposlenih u državnim ustanovama morati da se vakciniše ili da se suoči s gubitkom posla, ali i da kompanije sa 100 ili više zaposlenih moraju da zahtevaju od radnika da se vakcinišu ili da se redovno testiraju.

"Ne bih nikome rekao: Moraš. Gledajte, veoma sam ponosan na ono što smo uradili sa vakcinama", rekao je Tramp voditelju Biliju O’Rajliju u intervjuu, a preneo ''''Njujork post''''.

Tramp je u intervjuu istakao da su za manje od devet meseci, za vreme njegove administracije, u Americi proizvedene tri vakcine i da one zaista dobro rade.

Tramp je dodao da bi on uveravao ljude da se vakcinišu, a ne bi ih prisiljavao.

"Uverio bih ljude da prihvate da se vakcinišu. Ne bih ih prisiljavao... Dok sam bio predsednik, nije bilo govora o obaveznoj vakcinaciji. Svi su želeli vakcinu. Sada mnogi ljudi to ne žele," istakao je Tramp.

Trampova administracija predvodila je razvoj vakcina protiv koronavirusa, vladinom operacijom Varp Spid, koja je potrošila milijarde u razvoj i kupovinu vakcina, navodi ''''Njujork post''''.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

SZO preporučuje koktel kojim je lečen i Tramp
Donald Tramp, 24. 9. 2021.

Korona

24.09.2021. 19:05

SZO preporučuje koktel kojim je lečen i Tramp

Komisija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) preporučila je upotrebu koktela antitela protiv kovida-19 koji su razvile kompanije “Regeneron” i “Roš” za pacijente sa visokim rizikom od hospitalizacije, kao i one koji su teško bolesni i koji nemaju prirodna antitela.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-3°C
22.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve