Svet
15.01.2020. 17:17
R. E. / Dejli Mejli

"DEJLI MEJLI" PIŠE: Otac Megan Markl biće svedok protiv nje na sudu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tomas Markl, otac Megan Markla, sa kojim nije u dobrim odnosima, spreman je da svedoči protiv svoje ćerke pred sudom, otkriveno je juče, piše Dejli mejl.

Očekuje se da će otac vojvotinje od Saseksa biti pozvan kao ključni svedok odbrane u sudskom postupku koji je pokrenula protiv novina.

Gospodin Markl (75) dao je advokatima dosad neviđene tekstualne poruke poslate tokom priprema za Meganino venčanje sa princem Harijem koje otkrivaju prekid odnosa oca i ćerke.

Neke poruke juče su detaljno opisane u dokumentima odbrane koji su podneti Višem sudu u Londonu.

U dokumentima se kaže da je nakon što je Markl poslao ćerki poruku da ne može da dođe na njeno venčanje, jer je zbog hitne operacije srca hitno prevezen u bolnicu i da ne sme da leti po preporuci lekara, dobio je tekst koji se pojavio od princa Harija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Poruka je bila upozerenje, optužio ga je da je povredio svoju ćerku i nije pitao za njegovo zdravlje. Gospodina Markla je to ostavilo "duboko povređenog”.

Zauzvrat, Markl je napisao: "Nisam učinio ništa da povredim Megan ili bilo koga drugoga … Žao mi je što je moj srčani udar … bio neprijatnosti za vas."

Vojvotkinja od Saseksa pokrenula je tužbu protiv lista "Mejl on sandej" krajem prošle godine, pošto su objavljeni odlomci pisma koje je napisala svom ocu u avgustu 2018. godine.

Megan (38) je optužila list -nedeljno izadnje lista Dejli mejl – da je prekršena njena privatnost, pravo na zaštitu podataka i autorska prava kada je objavio izvode.

Povezane vesti - "IMA JOŠ POSLA": Kraljica prihvatila "period tranzicije" za Harija i Megan

List je je juče predao odbranu svog slucaja Višem sudu u Londonu u kojem negira njene tvrdnje i tvrdi da u slučaju kraljevskoj porodici postoji "ogroman i legitiman javni interes", uključujući njene "lične i porodicne veze".

U dokumentima odbrane takođe se navodi:

Tomas Markl je objavio Meganino pismo samo da pokaže svetu da da to nisu "ljubavna" priznanja krivice kako su njeni prijatelji izmišljali;

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Matt Dunham

Mesecima je držao njenu rukopisnu belešku privatnom, i otkrio je samo da bi razotkrio "lažne" tvrdnje da je vojvotkinja pokušavala da popravi njihovu vezu;

Odlučio je da izda izvode pisma nakon što je ona dozvolila prijateljima da prvo razgovaraju o tome u američkom časopisu "People".

Jedna od Meganinih najboljih prijateljica, Džesika Mulroni, jednom je intervenisala kako bi obezbedila "povoljan" članak za štampu za vojvotkinju.

Povezane vesti - Sve što treba da znate o Megzitu

Gospodin Markl više puta je pokušavao da kontaktira svoju ćerku telefonskim pozivom i SMS-om, ali nije dobio nikakav odgovor.

Osim pisma iz avgusta 2018. godine, Markl nije se čuo sa ćerkom otkako joj je rekao da je previše bolestan da bi prisustvovao njenom venčanju. Nikada se nije upoznao sa njenim mužem princem Harijem, niti je upoznao svog osmomesečnog unuka Arčija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
21°C
09.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve