Svet
06.01.2021. 16:50
Tanjug

Kina je danas

"DOGOVARAMO DETALJE" Kina: Nisu problem vize za tim SZO

tan2020-3-28_44712314_0_small-1.jpg

Kina je danas potvrdila da još pregovara sa Svetskom zdravstvenom organizacijom o datumima i planu posete međunarodnih stručnjaka koji istražuju

Kina je danas potvrdila da još pregovara sa Svetskom zdravstvenom organizacijom o datumima i planu posete međunarodnih stručnjaka koji istražuju poreklo Covid-19, nakon što je šef ove svetske organizacije kritikovao Peking zbog nedovršavanja dozvola za misiju.

Kineski stav o istraživanju porekla pandemije "uvek je bio otvoren i odgovoran", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Hua Čuning, na konferenciji za štampu,prenosi AP.

Ona je naglasila da je "moguće da je došlo do nesporazuma" i da "nema potrebe da se to pitanje produbljuje."

Povezane vesti - SZO: Razočarani smo što timu nije dozvoljen dolazak u Kinu

[caption id="attachment_278603" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/WU HONG EPA-EFE/WU HONG[/caption]

"Problem porekla je vrlo složen. Kako bi se osiguralo da rad međunarodne ekspertske grupe u Kini bude uspešan i da bi se izvršile potrebne procedure i relevantni konkretni planovi, obe strane moraju još da razgovaraju o tome'', rekla je Hua

Timu Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji treba da istraži poreklo kovid-19 virusa u kineskom gradu Vuhan, ranije je zabranjen ulazak u Kinu.

Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je juče da je veoma razočaran što kineski zvaničnici nisu završili dozvole za dolazak tima stručnjaka SZO u Kinu radi ispitivanja porekla Covid-19.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
18.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve