Svet
15.08.2021. 23:45
Tanjug

Apel

Džonson: Niko ne bi trebalo da bilateralno prizna talibane

Boris Džonson
Izvor: BLOOMBERG POOL / HOLLIE ADAMS / POOL

Niko ne bi trebalo da biliateralno prizna talibane na čelu avganistanske vlade, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson, dodajući da je jasno da će Kabul dobiti novu administraciju vrlo brzo.

"Ne želimo da niko bilateralno prizna talibane", izjavio je Džonson, apelujući na Zapad da radi zajedno na avganistanskom pitanju kroz mehanizme Ujedinjenih nacija i NATO, preneo je Rojters.

On je dodao da bi Britanija volela da vidi ujedinjenu poziciju među onima koji slično misle koliko god je to moguće, tako da se učini sve što je moguće da se Avganistan ne vrati unazad i postane pogodno tle za teror.

Talibani su ušli u Kabul, predsednik Avganistana Ašraf Gani napustio je zemlju, a na aerodromu u Kabulu je došlo do pucnjave tokom evakuacije stranaca, jer su se talibani približili.

"Britanski ambasador radi prekovremeno, bio je na aerodromu da pomogne", izjavio je DŽonson.

Upitan da kaže da li je očekivao da zemlja tako brzo padne u ruke talibana, odgovorio je da "bi bilo fer da se kaže da je američka odluka da se povuče iz Avganistana ubrzala stvari".

Rusija je ranije u toku dana poručila da ne priznaje talibanske pobunjenike kao novu avganistansku vlast, prenela je agencija RIA.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rusija ne priznaje talibane kao zakonitu vlast u Avganistanu
Avganistan

Još uvek

15.08.2021. 18:32

Rusija ne priznaje talibane kao zakonitu vlast u Avganistanu

Moskva još ne priznaje talibanske pobunjenike kao novu zakonitu vlast u Avganistanu, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a prenela ruska državna novinska agencija RIA.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve