Svet
13.02.2020. 18:46
Tanjug

DŽONSON POČEO REKONSTRUKCIJU VLADE: Počinje misija - Britanija posle Bregzita

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Britanski premijer Boris Džonson počeo je rekonstrukciju svog kabineta, da bi, kako je najavljivao, formirao tim koji će ispuniti njegovu viziju Velike Britanije posle Bregzita.

Prvi član kabineta koji je dobio otkaz je ministar za Severnu Irsku, Džulijan Smit, što je, prema oceni agencije AP, iznenađujući potez, s obzirom na pohvale koje je dobio zbog uloge u rešavanju trogodišnje krize tokom koje je ta pokrajina bila bez vlade i parlamenta.

Pored rekonstrukcije vlade, Džonson treba da imenuje i predsednika Konferencije o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija, koja će biti održana u novembru u Glazgovu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Frank Augstein

Planiranje događaja počelo je prošlonedeljnim otpuštanjem ministarke Kler O'' Nil koja je bila zadužena za organizaciju.

Povezane vesti - ZA NAJBOLJE UMOVE: Velika Britanija uvela "ekspres vize" za naučnike

Džonson želi veću kontrolu nad vladom, nakon što je osvojio veliku parlamentarnu većinu na decembarskim izborima, što mu je omogućilo da izvede Veliku Britaniju iz EU, ispunivši glavno predizborno obećanje, navodi AP.

Agencija dodaje da se njegova konzervativna administacija sada suočava sa još većim izazovom jer do kraja godine mora da postigne trgovinski sporazuma sa EU.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
30°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve