Svet
05.07.2022. 14:23

Kompanija Shell

Edi Rama nagovestio važno otkriće gasa i nafte u Albaniji

Edi Rama
Izvor: EFE / J.J. Guillen

Albanski premijer Edi Rama nagovestio je da je kompanija Shell blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte u Albaniji, koje će u velikoj meri uticati ne samo na budućnost te zemlje, već i na energetsku budućnost Evrope.

"Puni smo nade da ćemo uskoro moći da obavestimo javnost u našoj zemlji i regionu, ali i izvan regiona, o veoma važnom otkriću na kojem Shell radi u našoj zemlji. Oni odbijaju da razgovaraju o tome, ali ima znakova da smo blizu veoma važnog otkrića gasa i nafte", rekao je Rama tokom posete Holandiji.
 

Rama je razgovarao sa predstavnicima holandskih kompanija koje posluju u Albaniji i sa drugim investitorima zainteresovanim za proširenje delatnosti, navodi albanska novinska agencija ATA.

Kompanija Shell je u maju 2019. saopštila da su istraživanja kod grada Berat, u centralnoj Albaniji, potvrdila mogućnost značajnog otkrića nafte.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta je to Edi Rama razumeo, a Aljbin Kurti neće nikada?
Edi Rama i Aljbin Kurti 11.10.2021.

Evropski put

12.10.2021. 06:05

Šta je to Edi Rama razumeo, a Aljbin Kurti neće nikada?

Ako nema puta, mora ga se stvoriti. Izvesno je da zemlje Zapadnog Balkana svoju evropsku perspektivu neće videti u dogledno vreme. Odnosno članstvo u Evropskoj uniji kao ultimativni proklamovani cilj svake od zemalja Balkanskog poluostrva neće biti izvesno čak ni za jednu deceniju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
12.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve