Svet
11.11.2019. 14:49
R. E.

ESKALACIJA NASILJA U HONG KONGU: Policija pucala, demonstranti zapalili čoveka

tan2019-11-11_6329873_0.jpg
Izvor: AP / Vincent Yu

Protesti u Hong Kongu ulaze u šesti mesec i kako vreme protiče tako je haos na ulicama, čini se, sve veći. Prilikom nove blokade metroa i puteva, došlo je do novih sukoba, policije i demonstranata, u kojima je jedan mladić ranjen.

Objavljen je video snimak na kojem se vidi policajac kako hvata za gušu jednog demonstranta, a zatim puca u drugog koji je prilazio, prenosi AP.

https://www.youtube.com/watch?v=1OpEtqgtrpk

Kako se navodi, reč je 21-godišnjem mladiću koji je prevezen u bolnicu gde je i operisan. Ovo nije prvi put da policija koristi prave metke. Do toga je prvi put došlo u avgustu kada su ranjena dvojica tinejdžera.

Povezane vesti - NEREDI U BOLIVIJI: Demonstranti zauzeli dva državna medija, Morales pozvao papu

EPA-EFE/JEROME FAVRE EPA-EFE/JEROME FAVRE

Do prave eskalacije na antivladinim protestima došlo je u trenutku kada je jedan muškarac zapaljen. Na snimku koji je objavljen vidi se kako se muškarac raspravlja sa grupom mladih ljudi, pre nego što ga je neko polio zapaljivom tečnošću i zapalio... Muškarac je primljen u bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju.

 EPA-EFE/JEROME FAVRE EPA-EFE/JEROME FAVRE

Pre nego što je zapaljen, muškarac je uzviknuo -" Vi niste Kinezi".

Očekuje se da nasilje dodatno eskalira pošto je jedan od studenatana u petak preminuo od ranije zadobijenih povreda, a policija tokom vikenda uhapsila šest opozicionih poslanika.

AP Photo/Vincent Yu AP Photo/Vincent Yu

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
21.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve