“FATALNA SRPKINJA” O ŠTRAHEU: Nisam kriva za njegovu ostavku

“FATALNA SRPKINJA” O ŠTRAHEU: Nisam kriva za njegovu ostavku

Foto: Instagram


Tajana Gudenus, Srpkinja iz Hrvatske koja se pojavljuje na snimku zbog kojeg je pala austrijska vlada, oglasila se preko advokata, rekavši da nije odgovorna.

Ona je rekla i da ni na koji način nije uticala na događanja koja su dovela do ostavke vicekancelara Hajnca Kristijana Štrahea, piše Dnevni avaz.

“Nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na događanja koja su dovela do političkih posledica i ostavke vicekancelara Savezne Republike Austrije”, navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi, a prenosi Dnevni avaz.

Shutterstock

Shutterstock

Pismom se oglasila i advokatska kancelarija Stojković, koja zastupa Tajanu Gudenus, i koja je navela da “označavanjem njihove klijentkinje kao nekoga ko svojom ‘fatalnom privlačnošću’ utiče na politička događanja odnosno označavanjem kao nekoga ko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do pada vlade jedne od vodećih država Europske unije, ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost”.

Tajana Gudenus supruga je šefa poslaničkog kluba FPO Johana Gudenusa, jednog od aktera u kompromitujućem video-materijalu, nastalom na Ibici. Kako piše Dojče vele, reč je o mladoj ženi koja potiče iz srpske prodice iz Hrvatske. Navodi se da je Tatjana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno s porodicom izbegla u Banjaluku nakon početka rata 1992. godine, te da je odatle njeno poznanstvo s Miloradom Dodikom, koji je bio na njihovoj svadbi.

Hrvatski portal Index.hr podseća da se na snimcima koje su objavili nemački listovi Špigl i Zidojče cajtung, Štrahe i njegov saradnik Johan Gudenus, koji je u međuvremenu takođe podneo ostavku na sve funkcije, dva meseca uoči parlamentarnih izbora u Austriji 2017. godine, u vili na Ibici, razgovarali s jednom ženom koja se predstavlja kao rođaka ruskog oligarha koji želi da uloži 250 miliona evra u austrijsku privredu.

Kako je najavljeno, do izbora u Austriji, vladu će voditi eksperti. Više o tome pročitajte ovde.

Dva nemačka lista objavila su video-materijal, koji je tajno snimljen na Ibici, u kome Štrahe u razgovoru s jednom navodnom ruskom preduzetnicom za novac nudi prednosti pri dodeli javnih konkursa. Iako je, kako se navodi, ona ponovila da je reč o ilegalnom novcu, Štrahe i Gudenus su joj ponudili da kupi najtiražniji austrijski dnevnik Kronen cajtung.

“Ako tri nedelje uoči izbora preuzmete Kronen cajtung i podržite nas da dođemo do vrha, onda možemo pričati o svemu”, rekao je Štrahe u video-materijalu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je afera sa snimcima Hajnca-Kristijana Štrahea pokazatelj kršenja svih prava.

Na tom snimku pomenuti su i Hrvatska, za koju je Štrahe rekao da je “sra*e”, i Srbija, za koju je Ruskinji rekao da beži što dalje od te zemlje.

Epilog tog skandala je da je pala vlada. Ipak, Štrahe do sada nije demantovao nijednu reč iz tog video-snimka. Jedino što je rekao jeste da nikakav zakon nije prekršen i da je bio pod dejstvom alkohola.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar