FAUČI: Prava normalnost se neće vratiti ove godine, možda sledeće

FAUČI: Prava normalnost se neće vratiti ove godine, možda sledeće

EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL


Vodeći američki stručnjak za infektivne bolesti Entoni Fauči izjavio je da će se koronavirus možda pojavljivati u nekoliko ciklusa i da se povratak na punu normalnost u svakodnevnom životu verovatno ne može očekivati ove godine.

“Nadam se da će određeni stepen prave normalnosti biti uspostavljen u narednih godinu dana, ili tako nekako, ali ne mislim da će to biti ove zime ili jeseni,” rekao je Fauči u intervjuu za britanski “Telegraf”, dodajući da će koronavirus ipak biti nešto duže prisutan.

Fauči je takođe rekao da se ne može očekivati skoro ukidanje zabrana putovanja na nekim međunarodnim relacijama, i da će, sudeći po stopi širenja zaraze, za to biti potrebno da prođu meseci, a ne samo nedelje.

EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Učesnike demonstracija protiv rasne nepravde on je upozorio na rizik od zaraze koronavirusom na masovnim okupljanjima, čak i ukoliko se koriste zaštitne maske.

Povezane vesti – VAKCINISANJE PANIKE: Kada stiže vakcina za koronavirus?

Kako prenosi CNN, Fauči je izrazio optimizam u pogledu uspešnog razvoja vakcine protiv koronavirusa.

“Imamo potencijalne vakcine – četiri ili pet njih – koje značajno napreduju… Na osnovu svega viđenog u rezultatima u ranoj fazi, moguće je zamisliti da ćemo dobiti dve ili tri uspešne vakcine”, objasnio je Fauči.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar