Svet
12.04.2024. 14:05
Beta

Upaljen alarm

Šta se to sprema? Francuska, SAD i Rusija upozorile građane da ne putuju u OVE ZEMLJE

izrael gaza
Izvor: Shutterstock

Francuska, SAD i Rusija upozorile su svoje građane da se u narednim danima uzdrže od putovanja u u Iran, Liban, Izrael i palestinske teritorije.

Upozorenje stiže nakon objava u medijima da Vašington očekuje da će doći do napada Irana na Izrael i da je Jerusalim u stanju visoke pripravnosti zbog potencijalnog direktnog napada Irana u narednih 24 do 48 sati.

Tenzije su povećane nakon što je Teheran optužio Izrael  za napad na njegovu diplomatsku zgradu u Damasku, u Siriji, 2. aprila u kome su poginuli iranski vojni zvaničnici. Iran je obećao da će se osvetiti za napad.

Šef francuske diplomatije Stefan Sežurne poručio je danas Francuzima da se u narednim danima apsolutno uzdrže od putovanja u Iran, Liban, Izrael i palestinske teritorije, piše AFP.

SAD su zaposlenima u ambasadi u Izraelu naredile da ne putuju izvan šireg područja Jerusalima, Tel Aviva ili Beer Ševe "zbog mera predostrožnosti", prenosi BBC.

I rusko ministarstvo spoljnih poslova poručilo je građanima da ne bi trebalo da putuju na Bliski istok, posebno u Izrael, Liban i palestinska područja.

"Trenutno je vrlo važno da svi zadrže suzdržanost kako ne bi došlo do potpune destabilizacije situacije u regionu, koja baš i ne blista stabilnošću i predvidljivošću", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na brifingu za novinare.
 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve