Svet
25.09.2019. 19:39
Tanjug

GOVOR KOJI SE ČEKAO Rohani: Vašington sprovode nemilosrdni ekonomski terorizam

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas svetske lidere da je region Persijskog zaliva "na ivici kolapsa", te da bi bilo koja nepromišljena greška mogla da "izazove veliki požar".

"Nećemo tolerisati provokativnu intervenciju stranaca. Odgovorićemo odlučno i snažno na svaku vrstu kršenja našeg teritorijalnog integriteta i bezbednosti", rekao je Rohani u govoru na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Iran neće pregovarati o nuklearnom pitanju sve dok su na snazi sankcije, rekao je Rohani i dodao da njegova zemlja "pruža otpor najnemilosrdnijem ekonomskom terorizmu".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Craig Ruttle

"Naš odgovor na razgovore pod pritiskom je "ne", rekao je Rohani, uz poruku da bi Iran mogao da napusti nuklearni sporazum iz 2015. ako evropske sile ne uspeju da ga spasu posle povlačenja SAD.

"Mi smo posvećeni nuklearnom sporazumu, ali strpljenje Irana ima granice", upozorio je on, prenosi Rojters.

Povezane vesti - AKO SE PREĐE CRVENA LINIJA: Kako bi izgledao rat Irana i Amerike?

On je rekao da SAD nisu uspele da reše sukobe u Avganistanu, Iraku i Siriji i da nisu u stanju da sad učestvuju u smirivanju tenzija i donošenja mira regionu.

Rohani je optužio SAD za "nemilosrdan ekonomski terorizam" i za, kako se izrazio, gusarsko ponašanje u međunarodnim odnosima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with heavy rain
17°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve