Svet
18.10.2021. 15:05
R.E.

“No grin pas”

Haos u Trstu: Suzavac, vodeni topovi, blokada luke...

Trst, 18. 10. 2021.
Izvor: ANSA / PAOLO GIOVANNINI

Vodenim topovima i suzavcem italijanska policija je rasterala lučke radnike i aktiviste koji su već nekoliko dana blokirali trščansku luku, izveštava agencija Ansa.

Radnici luke u Trstu protestuju protiv uvođenju “zelene propusnice”, potvrde o vakcinaciji protiv kovida19, koja je od 15. oktobra obavezna za sve zaposlene da bi mogli doći na posao.

Demonstranti, među kojima je bilo i aktivista pokreta “No grin pas”, su nakon akcije policije seli na zemlju i vikali da neće odustati i da je cela akcija “sramotna”.

Zbog blokade trščanske luke, koja je jedna od najvećih za interkontinentalni transport kontejnerske robe, ovu luku već nekoliko dana zaobilaze kompanije koje svoju robu brodovima usmeravaju prema drugim evropskim odredištima.

Lučka direkcija i političari Trsta i regije Friuli Venezija Džulija, upozoravaju da će gubici zbog blokade biti ogromni i durgoročni, jer partneri već menjaju pristanište za svoju robu koju transportuju morem.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo Italijani! Vakcinisalo se 80% stanovništva, sve manje hospitalizovanih
Rim, Italija

Pobedio razum

10.10.2021. 19:00

Bravo Italijani! Vakcinisalo se 80% stanovništva, sve manje hospitalizovanih

Italija je dostigla cilj potpune vakcinisanosti 80 odsto populacije starije od 12 godina protiv koronavirusa, pokazuju službeni podaci, što je cilj koji je Rim postavio kao bezbednosnu granicu, pokazali su najnoviji vladini podaci, a prenose italijanski mediji.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
23°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve