“HITNO SE VRAĆAM” Knežević: Ne znam zašto je moja majka uhapšena, bila je na litiji.

“HITNO SE VRAĆAM” Knežević: Ne znam zašto je moja majka uhapšena, bila je na litiji.

EPA/BORIS PEJOVIC


Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević potvrdio je da je njegova majka jutros uhapšena.

On je naveo da u ovom trenutku ne zna razlog hapšenja, ali da sigurno zna da je bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi veropispovesti.

Knežević je rekao da se hitno vraća u Crnu Goru.

“Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama”, rekao je Knežević za Tanjug.

Ispričao je da su rano jutros uhapšeni njegova sedamdesetogodišnja majka, kao i njegov brat od strica i značajan broj njegovih prijatelja i članova Demokratskog fronta iz područja Zete.

Pročitajte još: Šta je Irinej rekao o izjavi Mila

Naveo je da je njegova majka, prosvetni radnik u penziji, uhapšena jutros oko pet sati kada je između 10 i 20 pripadnika Uprave policije sa maricom upalo u njegovu porodičnu kuću i izvršilo pretres.

U trenutku hapšenja njegove majke, kaže, ni on ni njegov mlađi brat nisu bili u Crnoj Gori, već u Beogradu.

Naveo je da nikako Zećanima ne mogu da oproste otpor koji su pružili prvih dana nakon donošenja zakona.

“Niti mogu da oproste ove molebane i litije koje ne samo u Zeti nego širom Crne Gore i regiona preplavljuju gradove i šalju jasnu poruku da mi nećemo odustati od ove naše borbe”, kaže Knežević.

Nakon što je čuo vest o hapšenju njegove majke, Knežević je odlučio da se hitno vrati u Crnu Goru.

Poručio je crnogorskom ministru unutrašnjih polsova, direktoru policije i “svoj toj satrapaskoj nomenklaturi Mila Djukanovića” da će za nekoliko sati biti u Crnoj Gori.

“Sve ono što su planirali da urade, a primenili su nad mojom majkom i nad ljudima iz Zete ja im stojim na raspolaganju, pa neka odmah otpočnu na graničnom prelazu”, naveo je Knežević.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar