Svet
19.05.2024. 22:30
BETA- AFP

Iranski vrhovni vođa

"Iranski narod ne treba da brine, neće biti poremećaja za zemlju"

q
Izvor: BETA/ IRNA / Ali Hamed Haghdoust

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, pozvao je Irance da "ne brinu" za zemlju gde je nastavljena potraga za nestalim helikopterom u kojem je bio predsednik Ebrahim Raisi.

"Iranski narod ne treba da brine, neće biti poremećaja za zemlju", rekao je ajatolah i izrazio nadu da će "Bog (Alah) vratiti predsednika i njegove pratioce u zagrljaj nacije".

Hamnei je pozvao Irance na molitvu.

Prema iranskoj državnoj televiziji, nesreća se dogodila u nedelju u provinciji Istočni Azerbejdžan, gde je Raisi boravio da zajedno sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim otvori branu na granici između dve zemlje.

Raisi (63) bio u helikopteru, koji je bio deo konvoja od tri helikoptera u kojima je bila predsednička delegacija. Dva helikoptera su bezbedno sletela u Tabris, veliki grad na severozapadu, ali ne i onaj u kojem je bio predsednik Irana.

Iranska agencija Irna je prenela da je među putnicima u nestalom helikopteru bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, zajedno sa guvernerom provincije i glavnim imamom u regionu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve