“ISPRAŠIĆEMO IM TUR” Tramp: Američki narod je sit laži demokrata

“ISPRAŠIĆEMO IM TUR” Tramp: Američki narod je sit laži demokrata

AP Photo/Alex Brandon


Američki predsednik Donald Tramp rekao je da veruje da će ga “ljuta većina” američkih birača podržati i biti protiv istrage o njegovom opozivu.

Tramp se obratio pristalicama u punoj areni u Tupelu u Misisipiju, dan pošto je Predstavnički dom usvojio pravila istrage o njegovom opozivu zbog zahteva ukrajinskom predsedniku da pokrene stragu protiv demokratskog protivkandidata Džoa Bajdena.

“Američki narod sit je laži demokrata, njihovih prevara i ekstremizma. Stvorili su ljutitu većinu koja će glasati da mnogi besposličari iz redova demokrata ostanu bez posla 2020.”, rekao je Tramp, a prenosi Rojters.

AP Photo/Evan Vucci

AP Photo/Evan Vucci

Istraživanje javnom mnenja je pokazalo da su Amerikanci oštro podeljeni – 49 odsto ispitanika smatra da bi Tramp morao biti opozvan i uklonjen s dužnosti, a 47 odsto ga podržava.

Tramp je izrazio uverenje u to da će pobediti svakog demokratskog kandidata na izborima 2020. godine.

“Isprašićemo im tur”, rekao je on.

Povezane vesti – NIŠTA BEZ POZIVA SUDA: Bolton odbio dobrovoljni razgovor u istrazi protiv Trampa

Ismevao je Beta O’Rurka nekoliko sati pošto je bivši američki zastupnik iznenada ispao iz trke za demokratskog predsedničkog kandidata.

“Beto, taj jadničak – jadni, patetični dečko”, rekao je Tramp.

Ponovno je kao konkurenta odbacio Bajdena kao “mentalno manjkavog” i rekao da će on brzo ispasti iz trke.

AP Photo/Evan Vucci

AP Photo/Evan Vucci

Tramp je branio telefonski razgovor s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim koji je u centru istrage o opozivu.

“Ja sam u svakom slučaju iskrena osoba, ali zar bih nazvao novoizabranog predsednika i rekao nešto neprimereno znajući da razgovor slušaju mnogi?” rekao je američki predsednik i pozvao republikance da se okupe oko njega.

Skup u Tupelu bio je u okviru kampanje za republikanskog kandidata za guvernera, a smatra se da će ti izbori biti indikator raspoloženja u zemlji godinu dana pre izbora u kojima će Donald Tramp “juriti” drugi mandat.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar