Svet
08.08.2021. 09:34
Tanjug

Protesti

Italija na nogama: "Ruke dalje od dece"

Italija, protesti, 8. 8. 2021.
Izvor: ANSA / MATTEO BAZZI

U više italijanskih gradova u subotu su održani protesti protiv uvođenja novih restriktivnih antiepidemijskih mera koje zahtevaju dokaz o epidemiološkom statusu za prisustvovanje profesora na nastavi i građana na događajima u zatvorenom prostoru.

Više od hiljadu građana se okupilo na Trgu naroda u centru Rima uzvikujući "Nema zelenog prolaza" i "Sloboda".

Hiljade su demonstrirale i u Milanu, a neki su nosili značke sa Davidovom zvezdom poput onih koje su nosili Jevreji u Nemačkoj u doba nacista, sa rečima "nije vakcinisan", prenela je novinska agencija ANSA.

Oko 100 ljudi iz pokreta "No Vak" takođe se okupilo u Napulju, posebno se protiveći vakcinaciji dece, uzvikujući "Ruke dalje od dece" i "Sramota, Sramota", preneo je londonski "Gardijan".

Takozvana zelena propusnica u okviru digitalnog kovid sertifikata EU, postala je od petka u Italiji obavezna za ulazak u bioskope, muzeje i u zatvorene sportske dvorane, ali i za goste u zatvorenom prostoru restorana.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U voz, avion, bus... samo sa zelenom propusnicom
Korona, maska

Italija

06.08.2021. 19:00

U voz, avion, bus... samo sa zelenom propusnicom

Italijanska vlada je odlučila da učitelji moraju da imaju dokaz o imunitetu na kovid-19 pre nego što se vrate u učionice, a napravljena je i takozvana zelena propusnica koja je obavezna za putnike u vozovima, avionima, brodovima i međugradskim autobusima.
Close
Vremenska prognoza
mist
-7°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve