IZGLASANO: Rusija se vraća u Savet Evrope

IZGLASANO: Rusija se vraća u Savet Evrope

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT


Parlamentarna Skupština Saveta Evrope odobrila je rezoluciju kojom se Rusiji omogućava da učestvuje na junskom zasedanju Skupštine.

Rezoluciju je podržalo 118 članova, 62 je bilo protiv, dok je 10 bilo uzdržano, prenela je agencija Tas s.

Zamenik predsednika državne Dume Petar Tolstoj je izjavio da su članice PS SE do kasno u noć razmatrali više od 200 amandmana koje su podneli delegati Ukrajine i Britanije sa ciljem, kako je rekao, da se odloži usvajanje rezolucije kojom se ruskoj delegaciji dozvoljava povratak u to telo i učešće na letnjem zasedanju.

“Sem izgubljenog vremena i napora njihovih evropskih kolega, ništa nisu postigli, pošto su ti amandmani odbačeni”, rekao je Tolstoj, dodajući da Rusija danas podnosi prijavu kojom potvrđuje prava na učešće.

Povezane vesti – ERDOGANOV NAJVEĆI PORAZ: Može li opozicija da iskoristi pobedu u Istanbul?

Prema njegovim rečima, odobrena je rezolucija koju je podnela belgijska predstavnica Petra De Suter.

Tolstoj je naveo da je ona “pokazala mnogo strpljenja i metodično je objasnila svoj stav što se tiče svakog besmislenog amandmana ukrajinske delegacije”.

Rezolucija je usvojena kasno sinoć, posle devet sati diskusije.

“Pravo članova da glasaju, da govore i budu predstavljeni u skupštini i njenim organima ne mogu biti suspendovana niti poništena u kontekstu osporavanja ili revidiranja ovlašćenja”, navodi se u tekstu dokumenta, prenosi Sputnjik.

Povezane vesti – NAJVEĆI PROTESTI OD PLIŠANE REVOLUCIJE: Česi traže smenu premijera

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar