Svet
02.03.2022. 21:17
Beta

Stevo Pendarovski

"Još u novembru smo znali da će Rusija napasti Ukrajinu"

ukrajina, 2. 3. 2022.
Izvor: ANSA / MOURAD BALTI TOUATI

Predsednik Sevene Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da je kao šef države članice NATO informaciju da Rusija priprema invaziju na celu Ukrajiine imao pre četiri meseca i da je datum početka promašen samo za tri dana.

"Prva potrvedjena saznanja da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, na celu teritoriju, mi što smo ovlašćeni da primamo te informacije preko NATO mehanizama dobilo smo 5. novembra prošle godine. Pre četiri meseca", rekao je Pendarovski u intervjuu televiziji Sitel. 

Kako je istakao, ono što je zaprešaćujuće koja je NATO "siila, koja je to mašinerija, koliki su to resursi i u satelitima i na zemlji je bilo to da je u tom previđanju promašaj vremena napada bio samo za tri dana, dok nije bilo promašaja u obimu operacije i da će da se napadati baš u ova tri magistralna praca".

"Moram da kažem da neki krupni obaveštajni servisi u to vreme nisu verovali da je to tačno. Pa su proveravali i na voj način. Sada vidimo da se potvrdilo da je to bila 100 odsto tačna informacija", rekao je Pendarovski. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

UN rezolucija o agresiji na Ukrajinu - Srbija glasala za
Ukrajina, 1. 3. 2022.

Generalna skupština UN

02.03.2022. 21:06

UN rezolucija o agresiji na Ukrajinu - Srbija glasala za

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se izražava najdublje žaljenje zbog agresije Rusije na Ukrajinu i zahteva od Rusije da odmah prestane sa pretnjom i upotrebom sile protiv Ukrajine i da odmah, potpuno i bezuslovno povuče sve svoje vojne snage sa teritorije Ukrajine u njenim međunarodno priznatim granicama.
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
13°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve