Vesti
02.03.2022. 12:15

Kosovo

Kurti o Putinu: On jednostavno mrzi NATO i Zapad

Aljbin Kurti
Izvor: EPA / OLIVIER HOSLET

Premijer Kosova Aljbin Kurti demantovao je navode ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova da su stanovnici Kosova otišli ​​da se bore u Donbasu u Ukrajini.

Kurti je u intervjuu za Skaj njuz ocenio da Lavrov "želi da destabilizuje Zapadni Balkan i zato govori neistinite stvari".

"Nema građanina koji je otišao da ratuje u Donbas, koji je uz Krim pripojen Rusiji, rekao je Kurti.

Kurti je naveo da, ne treba zaboraviti da je predsednik Rusije Vladimir Putin došao na vlast samo dva meseca, kako je rekao, "posle oslobođenja Kosova, dok je anektirao Abhaziju, Južnu Osetiju i Gruziju, iste godine kada smo proglasili nezavisnost".

Prema njegovim rečima, ruski predsednik je ranije jednom godišnje pominjao Kosovo, a sada ga pominje skoro svake nedelje.

"On jednostavno mrzi NATO i Zapad. Putin želi da hibridni rat pretvori u rat. Centar Sputnjika za zemlje Balkana je u Beogradu. Zato bi NATO i EU trebalo da se više angažuju na Zapadnom Balkanu", kazao je Kurti.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bajden nazvao Putina diktatorom, a potom napravio još jedan gaf (VIDEO)
Bajden

Ništa novo...

02.03.2022. 09:48

Bajden nazvao Putina diktatorom, a potom napravio još jedan gaf (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin je "diktator, izolovaniji nego ikada", izjavio je kasno američki predsednik Džozef Bajden u Kongresu i dodao da će SAD zatvoriti svoj vazdušni prostor "za sve ruske letove".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve