Svet
16.01.2022. 17:27
R.E.

Glavna vest širom sveta

Kako svetski mediji pišu o deportaciji Novaka, šta kažu teniseri

novak đoković, 16. 1. 2022.
Izvor: Tanjug / AP / Mark Baker

Odluka australijskih vlasti da ukinu vizu i potom deportuju Novaka Ðokovića glavna je vest u većini svetskih medija.

Australijski mediji uglavnom podrzavaju odluku Federalnog suda, a neki idu tako daleko da su u obraćanju Ðokoviću koristili psovke preko naslovne strane.

Španska Marka donosi analizu Matsa Vilandera koji kaže da se nalazi u stanju šoka i da odluka o deportaciji Ðokovića može da promeni istoriju tenisa. Takođe, prenose i izjavu Novakovog oca Srđana, koji je deportaciju Novaka iz Melburna uporedio sa atentatom.

Engleski BBC donosi reakciju nekada prvog tenisera sveta, Britanca Endija Mareja, koji je podržao Novaka Ðokovića, rekavši da ga veoma poštuje i da ceni sve što je učinio za tenis. Britanski javni servis bavi se i analizom narednih turnira na kojima će najbolji svetski teniser moći da nastupi.

Agencija Rojters donosi izjave brojnih tenisera i teniserki, koji su u velikom broju podržali Novaka Ðokovića. Na stranu najboljeg svetskog igrača stali su srpski teniseri u Melburnu, predvođeni Miomirom Kecmanovićem, potom Vasek Pospišil, Sergej Stahovski, Džon Izner, Aliz Korne.

Francuski L'Ekip donosi tekst Žilijena Rebulea u kome autor konstatuje da je Ðoković izgubio bitku. "Najbolji igrač na planeti morao je da se pokloni svetu kakav poznajemo. Izvanredan nivo tenisa koji proizvodi i legenda koju piše ne postavljaju ga ni iznad zakona ni iznad ljudi. Gotovo božanska aura i samopouzdanje, to je veličanstveno, sija. A ponekad je zaslepljujuće", kaže se u tekstu izveštača L'Ekipa iz Melburna.

Londonski Tajms konstatuje da je saga o Ðokoviću konačno završena i bavi se analizom ko bi mogao da nasledi devetostrukog šampiona u Melburnu. Logično, najveće šanse se daju Danilu Medvedevu i Aleksandru Zverevu, koji igraju sjajno na tvrdoj podlozi. Rafael Nadal nije jedan od kandidata za trofej, jer je u karijeri samo jednom bio šampion Australijen opena, daleke 2009. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak sa osmehom napustio Melburn (FOTO)
AUSTRALIJA, 16. 1. 2022.

Leti za Dubai

16.01.2022. 14:23

Novak sa osmehom napustio Melburn (FOTO)

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković napustio je aerodrom u Melburnu avionom kompanije "Emirates" koji leti za Dubai. Ðoković je prethodno viđen kako se ukrcava u avion, samo nekoliko sati nakon sudske presude kojom je potvrđeno da mu je ukinuta viza, na fotografija agencije Rojters, koja je napravljena na aerodromu, Novak Đoković se osmehuje fotografu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve