Svet
05.11.2021. 14:20
Tanjug

Alarmantno je

Kantonalna vlada hitno zaseda - poplave u Sarajevu i Republici Srpskoj

poplave, 5. 11. 2021.
Izvor: AP

Obilne padavine u mnogim opštinama u Republici Srpskoj stvaraju probleme, vanredna situacija proglašena je u Palama i Trnovu, a poplave na području Istočnog Sarajeva ugrožavaju domaćinstva i saobraćajnice.

Ugroženi su objekti i most na rijeci Željeznici u opštini Istočna Ilidža, prenosi RTRS.

U naselju Vojkovići došlo je do odrona uz samu reku, što ugrožava brojne objekte koji se tu nalaze.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ocenio je da je zbog obilne kiše u kratkom vremenskom periodu situacija na području grada teška.

Obilne kiše izazvale su izlivanje pojedinih bujičnih vodotoka u Republici Srpskoj i klizišta, posebno na području Sarajevsko-romanijske regije i Hercegovine, a naročito je kritična situacija na reci Željeznici, saopšteno je danas iz Voda Srpske.

Na području opštine Istočna Ilidža proglašeno je stanje elementarne nepogode usled poplava, potvrdio je načelnik ove lokalne zajednice Marinko Božović.

Krizni štab opštine Trnovo proglasio je jutros vanrednu situaciju zbog nezapamćenih poplava koje su usled obilnih padavina zadesile ovu opštinu, izjavio je načelnik Trnova Dragomir Gagović.

U naselju Kula u opštini Istočna Ilidža poplavljene su saobraćajnice i domaćinstva.

Kantonalna vlada je u Sarajevu hitnom zasedanju zbog situacije izazvane poplavama i očekuje se da budu donete određene mere, piše sarajevski portal Klix.

Objavljena je fotografija najgroženijih delova Sarajeva iz vazduha, koja najbolje govori o situaciji u Doglodama, Otesu i drugim naseljima na Ilidži.

Pod vodom je i veliki broj objekata i prihvatnih automobila, spasioci i dalje evakuišu stanovnike Otesa na sigurne lokacije.

Veliki deo Sarajeva je ostao bez struje zbog kvara na trafo stanici, a ponegde je ona isključena iz predostrožnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Slabiji zemljotres kod Kragujevca
zemljotres

Treslo se tlo

03.11.2021. 10:03

Slabiji zemljotres kod Kragujevca

Republički seizmološki zavod objavio je da je jutros u 5.18 sati registrovan još jedan potres u okolini Kragujevca magnitude 2.0 po Rihteru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve