Svet
27.11.2022. 11:26
Beta-AFP

Ljubi je tata

"Dragoceno dete" Kim Džong Una je, zapravo, njegova naslednica?

1
Izvor: Beta / KCNA via KNS

Severnokorejskiđa Kim Džong Un ponovo je javnosti prikazao svoju ćerku, ovog puta u razgovoru sa raketnim naučnicima, pridajući joj više počasti titulama očeva "najvoljenija", "dragoceno" dete.

Ona je, kako se veruje, uzrasta samo oko deset godina ali nove slike produbljuju raspravu o tome da li se priprema za njegovog naslednika.

Ćerka za koju se veruje da je njegovo drugo dete po imenu Džu Ae, prvo je predstavljena svetu prošlog vikenda na snimcima državnih medija gde se vidi kako posmatra lansiranje severnokorejske interkontinentalne balističke rakete prethodnog dana zajedno sa roditeljima i drugim zvaničnicima.

Ona je tada viđena kako sa Kimom hoda dok ga drži za ruku pored velike rakete na lansirnom kamionu i kako gleda raketu kako poleće.

Sada je severnokorjska novinska agencija KCNA pomenula drugi put, navodeći da se Kim slikao grupno sa naučnicima, zvaničnicima i drugim uključenim, kako je navedeno, u probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17.

1
Izvor: Beta / KCNA via KNS

KCNA je nju opisala ka Kimovo "najvoljenije" ili "dragoceno" dete što je veća titula od prethodnog opisa kao "voljeno" dete, kako je preneto pri njenom prvom pojavljivanju 19. novembra.

Državni mediji su je prikazali u dugom crnom kaputu kako se drži pod ruku sa ocem dok poziraju za slikanje. Devojčica liči na svoju majku Ri Sol Džu, koja nije bila prisutna na ovim slikama.

Stručnjak Karnegi fonda za međunarodni mir Ankit Panda smatra da je upečatljivo što je ona prikazana pored oca dok joj odaju počast tehničari i naučnici uključeni u najnovije lansiranje ICBM rakete i da to podržava ideju da je to početak njenog pozicioniranja kao potencijalnog naslednika.

1
Izvor: Beta / KCNA via KNS

On je rekao da tu tezu potkrepljuje i to što državni mediji ističu ljubav oca prema njoj i to što su oba javna pojavljivanja bila u kontekstu strateškog nuklearnog oružja, najvažnijih odbambenih kapaciteta Severne Koreje.

To po njegovom mišljenju ne izgleda slučajno i dodatno potrvrđuje da se ona možda priprema za naslednicu. Severnokorejski mediji nisu pominjali drugo dvoje dece koje se veruje da Kim ima.

Kim je treća generacija porodice koja vlada Severnom Korejom više od sedam decenija, njegov otac i deda su vladali pre nego što je on nasledio vlast krajem 2011.

1
Izvor: Beta / KCNA via KNS

Državni mediji su takođe javili da je Kim nazvao raketu Hvasong-17 najmoćnijim strateškim oružjem na svetu i da je rekao da je krajnji cilj zemlje da poseduje "najmoćniju stratešku snagu na svetu".

Stručnjaci kažu da je raketa Hvasong-17, severnokorejska raketa najdužeg dometa koja je projektovana da može da pogodi kopnene SAD, i dalje u razvoju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sestra Kim Džong Una preti Južnoj Koreji
Virus Outbreak North Korea

Napeto

11.08.2022. 13:20

Sestra Kim Džong Una preti Južnoj Koreji

Sestra severnokorejskog lidera Kim Džong Una, koja je uticajna ličnost u toj zemlji, optužila je Seul da je izazvao epidemiju kovida u Severnoj Koreji i zapretila "odmazdom", javili su državni mediji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
28.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve