Svet
08.09.2021. 12:53
Tanjug

Učenje zbog profita

Kina rešila: Nema više držanja privatnih časova preko interneta

Kompjuter
Izvor: Shutterstock

Kina je zabranila privatnim nastavnicima da drže časove na internetu ili na neregistrovanim mestima, poput stambenih zgrada, hotela i kafića, u težnji da iskoreni svako podučavanje zbog profita.

Ove godine vlasti su zabranile profitno podučavanje iz predmeta u školskom programu, u nastojanju da ublaže pritisak na decu i roditelje.

Ministarstvo obrazovanja je saopštilo da centri van kampusa koji nude nastavne predmete iz školskog programa moraju biti licencirani da rade van registrovanog mesta i da zapošljavaju kvalifikovane nastavnike, prenosi Rojters.

kompjuter, tehnologija
Izvor: Shutterstock

I institucijam koje primarno ne rade preko interneta takođe neće biti dozvoljeno da izvode nastavu nakon škole putem poruka, video konferencija ili platformi za prenos uživo, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo je navelo da zabeleženi pokušaji izbegavanja propisa uključuju angažovanje predavača pod maskom "kućnih usluga", "kulturne komunikacije" ili "podučavanja uživo", kao i izvođenje nastave u ime letnjih kampova ili studijskih putovanja.

I mediji u Kini su ove nedelje izvestavali o različitim načinima na koje roditelji i tutori pokušavaju da zaobiđu pravila, uključujući i to kako su neke agencije oglašavale poslove za učitelje koji mogu da zarade do 4.650 dolara mesečno.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nosi kačket i klimaj glavom
Kina, komunizam

Komunistička partije Kine

03.07.2021. 14:10

Nosi kačket i klimaj glavom

Stogodišnjica osnivanja Komunističke partije Kine protiče u traganju za tajnom njene dugovečnosti i metodama kojima je izvršen jedan od najuspešnijih ekonomskih preobražaja u istoriji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
17.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve