Svet
11.10.2021. 11:50
Tanjug

"Neprihvatljivo"

Kina: SAD na sve načine ometaju rusko-evropsku saradnju

Kina i Amerika
Izvor: Shutterstock

Kina se protivi politizaciji pitanja povezanih sa isporukama ruskog gasa Evropskoj uniji koju pokreću SAD, saopšteno je iz kineskog ministarstva spoljnih poslova.

"Poznato je da je projekat isporuka ruskog gasa Evropskoj uniji kroz gasovod Severni tok 2 obostrano koristan. To će omogućiti rešavanje složene energetske situacije u Evropskoj uniji", rekao je predstavnik kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan na današnjem brifingu za novinare ocenivši da SAD nastoje da monopolizuju evropsko energetsko tržište, prenosi AP.

On je upozorio da SAD koriste sve moguće metode kako bi ometale sprovođenje odgovarajućih projekata i deluju protiv interesa Rusije i EU, ali i protiv rusko-evropske saradnje.

"Takve akcije od strane Vašingtona su potpuno neprihvatljive", poručio je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Spremni smo da pomognemo Evropi da prebrodi ovu energetsku krizu, ali..."
Sergej lavrov

Sergej Lavrov

08.10.2021. 17:40

"Spremni smo da pomognemo Evropi da prebrodi ovu energetsku krizu, ali..."

Rusija je spremna da pomogne Evropi u prevazilaženju energetske krize, a Evropa mora da prepozna potrebu za recipročnim koracima, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
22.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve