Svet
14.05.2020. 16:10
Tanjug

Ko brine o kućnim ljubimcima žrtava koronavirusa?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

O velikom broju kućnih ljubimaca čiji su vlasnici izgubili bitku sa koronavirusom, u SAD brinu centri za zaštitu životinje, prenosi CNN.

Prihvatilišta za napuštene životinje ostala su potpuno pusta nakon proglašenja vanrednog stanja, jer su mnogi Amerikanci rešili da usvoje kućnog ljubimca i tako prekrate vreme u samoizolaciji.

Sada, posle ukidanja vanrednih mera, u većini američkih država prihvatilišta počinju da se pune napuštenim životinjama čiji su vlasnici preminuli od posledica kovida-19.

Pročitajte još: Poslanici u svetu traže oprost duga siromašnim zemljama

U jednom prihvatilištu u Njujorku kažu da su ljudi počeli da prijavljuju da je neko iz njihove neposredne blizine preminuo i ostavio iza sebe kućnog ljubimca.

Zaposleni u njujorškom prihvatilištu i brojni volonteri obilaze sve prijavljene lokacije i preuzimaju brigu o napuštenim kućnim ljubimcima.

"To se događa širom SAD. Mi u Njujorku imamo veliki broj poziva i intervencija, a samo u nekim slučajevima uspemo da ljubimce predamo porodici preminulog vlasnika na dalje čuvanje", objasnila je Dženi Kofi, direktorka prihvatilišta u Njujorku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
06.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve