KO SE ZA KOGA MOLI? Tramp napao političke protivnike na Molitvenom doručku

KO SE ZA KOGA MOLI? Tramp napao političke protivnike na Molitvenom doručku

AP Photo/ Evan Vucci


Američki predsednik Donald Tramp je u govoru na tradicionalnom Molitvenom doručkom optužio demokrate koji su podržavali njegov opoziv, posebno predsedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi i republikanskog senatora Mita Romnija koji je jedini glasao za njegovu smenu za suđenju u Senatu.

“Ne volim ljude koji veru koriste kao izgovor za nešto što znaju da je pogrešno. Niti podržavam ljude koji kažu “molim se za tebe”, a znaju da to nije slučaj”, rekao je Tramp na Molitvenom doručku.

Pročitajte još: Preminuo lekar koji je upozoravao na koronavirus

To je ujedno bila i prva reakcija američkog predsednika na oslobađajuću presudu koju mu je u sredu izrekao Senat. Republikanska većina, sa izuzetkom Romnija, glasala je da Tramp bude oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa, prenosi Glas Amerike.

Nensi Pelosi, koja je u Predstavničkom domu inicirala proces opoziva, rekla je da kao katolkinja ne mrzi Trampa i da se moli za njega jer je “krenuo stranputicom” kada je reč o poštovanju američkog ustava i vrednosti.

AP Photo/ Evan Vucci

AP Photo/ Evan Vucci

Senator Mit Romni, koji je mormon, u emotivnom govoru pred glasanje u sredu je rekao da ga je “vera navela na to da glasa za smenu Trampa”.

Tramp je na Molitveni doručak stigao sa dnevnim novinama koje su pisale o njegovom opozivu. I pred publikom je pokazivao naslovne strane na kojima piše da je “oslobođen”.

Nije se pozdravio sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi, a dok je ona govorila, Tramp je prekrstio ruke i okrenuo joj leđa.

I to je već druga vidna trzavica između predsednika i Nensi Pelosi za manje od 48 sati.

Pre govora o Stanju nacije, Tramp je odbio da se rukuje sa Pelosi, a ona je na kraju pocepala kopiju njegovog govora.

Kasnije je rekla da je to uradila zato što je Trampov govor bio “pun laži”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar