Svet
07.02.2020. 15:01
Tanjug

KO SE ZA KOGA MOLI? Tramp napao političke protivnike na Molitvenom doručku

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki predsednik Donald Tramp je u govoru na tradicionalnom Molitvenom doručkom optužio demokrate koji su podržavali njegov opoziv, posebno predsedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi i republikanskog senatora Mita Romnija koji je jedini glasao za njegovu smenu za suđenju u Senatu.

"Ne volim ljude koji veru koriste kao izgovor za nešto što znaju da je pogrešno. Niti podržavam ljude koji kažu "molim se za tebe", a znaju da to nije slučaj", rekao je Tramp na Molitvenom doručku.

Pročitajte još: Preminuo lekar koji je upozoravao na koronavirus

To je ujedno bila i prva reakcija američkog predsednika na oslobađajuću presudu koju mu je u sredu izrekao Senat. Republikanska većina, sa izuzetkom Romnija, glasala je da Tramp bude oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa, prenosi Glas Amerike.

Nensi Pelosi, koja je u Predstavničkom domu inicirala proces opoziva, rekla je da kao katolkinja ne mrzi Trampa i da se moli za njega jer je "krenuo stranputicom" kada je reč o poštovanju američkog ustava i vrednosti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/ Evan Vucci

Senator Mit Romni, koji je mormon, u emotivnom govoru pred glasanje u sredu je rekao da ga je "vera navela na to da glasa za smenu Trampa".

Tramp je na Molitveni doručak stigao sa dnevnim novinama koje su pisale o njegovom opozivu. I pred publikom je pokazivao naslovne strane na kojima piše da je "oslobođen".

Nije se pozdravio sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi, a dok je ona govorila, Tramp je prekrstio ruke i okrenuo joj leđa.

I to je već druga vidna trzavica između predsednika i Nensi Pelosi za manje od 48 sati.

Pre govora o Stanju nacije, Tramp je odbio da se rukuje sa Pelosi, a ona je na kraju pocepala kopiju njegovog govora.

Kasnije je rekla da je to uradila zato što je Trampov govor bio "pun laži".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-6°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve