Koga Putin želi u Beloj kući?

Koga Putin želi u Beloj kući?

Shutterstock


Glavni favorit Rusije na američkim izborima za predsednika 2016. godine bio je Donald Tramp. Od njega su Rusi očekivali mnogo. Međutim, uprkos pojedinim Trampovim pokušajima, američki zaokret u spoljnoj politici prema Rusiji nikada se nije dogodio. Od eventualnog jačanja saradnje, ostao je samo utisak da su se dve zemlje, udaljile više nego ikad.

Zato su već sada krenule spekulacije o tome ko je favorit ruskog predsednika Vladimira Putina na predstojećim izborima 2020. godine. A Bajden to sigurno nije.

Tulsi Gabard

Naime, Tulsi Gabard je nadmoćni favorit ruskih medija. Gabardova je predstavnica sa Havaja, demokratkinja i trenutno služi kao major u Nacionalnoj gardi havajse vojske.

Poznata je po svojim antiratnim stavovima i konrkretno traži da se SAD izvuku iz stranih ratova i fokusiraju se na izgradnju mira. U nekoliko navrata je upozorila da je na horizontu moguća trka u nuklearnom naoružanju.

Pročitajte još: Politički vodič kroz potencijalni impičment Trampa

Ne uklapa se ni u jednu ustaljenu ideologiju i školu mišljenja. A ono zbog čega je i postala miljenica ruskih medija, su njene izjave da je pretnja od Rusije ozbiljno preuveličana. Smatra i da treba obnoviti odnose sa Severnom Korejom.

“Trebalo bi graditi odnos zasnovan na saradnji, a ne sa, znate, policijskom palicom”, rekla je ona za The New York Times.

Shutterstock

Shutterstock

Zanimljivo je da se januara 2017. godine sastala sa predsednikom Sirije Bašarom Al-Asadom u Damasku, što drugi američki zvaničnici nisu učinili otkad su se pojavili izveštaji o upotrebi hemijskog oružja protiv civila od zvaničnih sirijskih vlasti.

Povodom kritika je istakla da je htela da pomogne u postizanju mira. Takođe je glasala protiv rezolucije Doma kojom se Asad osuđuje za ratni zločin, a nedavno je rekla da on “nije neprijatelj Sjedinjenih Država”.

Kritičari su njene akcije nazvali neameričkim.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar