Kolege i prijatelji šokirani smrću Burdejna

Kolege i prijatelji šokirani smrću Burdejna

Foto: Printscreen Youtube


Prijatelji i kolege slavnog američkog kuvara i voditelja Entonija Burdejna rekli su da su šokirani i ožalošćeni vešću da je izvršo samoubistvo.

Kuvar Gordon Remzi je rekao da je šokiran. “Uneo je svet u naše domove i inspirisao mnoge da istraže kulture i gradove preko njihove hrane”, naveo je na Tviteru.

Voditelj emisije “Bizarna hrana” Endru Cimern napisao je na Tviteru da je njegovo srce “zaista slomljeno”. On je dodao da je “žalosna okrutna ironija” da je Burdejn prošle godine delovao nikada sretniji.

Najdžela Loson izjavila je da je skrhana posle vesti o smrti Entinija Burdejna. “Nepodnošljivo za njegovu porodicu i devojku”.

Kuvar Jotam Otolengi rekao da je Burdejn bio “veliki istraživač i sjajan pripovedač”. “Veliki gubitak osobe koja oblikovala i promenila način na koji pišemo o hrani”, naveo je Otolonegi.

Džejmi Oliver je naveo je da u “totalnom šoku” pošto je čuo da je “neverovatni” Burdejn umro, dodajući da je unapredio govor o kulinarstvu.

Mnogi prijatelji i kolege Burdejna u svom oproštaju na društvenim mrežama su ostavljali i informacije o službama za pomoć ljudima koji razmišljaju o samoubistvu.

Burdejnova prijateljica i koleginica sa CNN-a Kristijana Amanpur navela je da je slavni kuvar bio “ogromna ličnost, džinovski talenat, jedinstveni glas i duboko, duboko human”.

Borac za ljudska prava Imran Sidiki, direktor Saveta za američko islamske odnose iz Arizone, pohvalio je Burdejna zbog njegovog predstavljanja Bliskog istoka.

U doba islamofobije Burdejn je koristio svoju platformu da “humanizuje muslimane preko kulture i hrane”, naveo je Sidiki i dodao je da otvorio oči svetu za mesta kao što su Gaza, Liban i podsaharska Afrika.

Američki predsednik Donald Tramp je pre polaska na samit G7 u Kanadi izrazio saučešće Burdejnovoj porodici.

“Šokirao sam se kada sam se jutros probudio: Entoni Burdejn je mrtav! Uživao sam u njegovoj emisiji, baš je bio lik”, naveo je Tramp.

CNN je saopštio je danas da je Burdejn izvršio samoubistvo u Strazburu u Francuskoj gde je snimao novu emisiju serijala o hrani za tu televizijsku mrežu.

NE PROPUSTITE:

Najpoznatiji kuvar na svetu i televizijska ličnost, Entoni Burden izvršio samoubistvo

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar