Svet
18.03.2022. 20:30
Beta

Grčki general

Koliko ukajinske teritorije su Rusi do sada zauzeli

ukrajina, 18. 3. 2022.
Izvor: EPA / ROMAN PILIPEY

Joanis Baltozis, grčki general-potpukovnik je ocenio da su "Rusi zauzeli 33 odsto teritorije Ukrajine" u kojoj je sada 23. dan ruske vojne operacije, uz snažan otpor Kijeva.

Baltozis je za grčku državnu televiziju ERT rekao da su gubici snaga Ukrajine i Rusije u ljudstvu i vojnoj opremi u odnosu tri prema jedan.

Ipak, "ukrajinski otpor je veliki, a odbrana gradova je zaista impresivna", ocenio je general.

Baltozis se osvrnuo na 10 odsto gubitaka snaga Rusije rekavši da, starteški gledano, kada se to dogodi, jedinicu treba povući i zameniti je drugom.

Pokazujući na mapi raspored vojnih snaga dve države, taj grčki general-potpukovnik u penziji je objasnio da su Rusi ostvarili značajne pobede na bojnom polju, a da još nisu odlučili šta da rade sa Odesom, koju, kako je rekao, drže pod opsadom svoje Ratne mornarice.

"U Mariupolj Rusi dovode Čečene koji su nemilosrdni borci, a moraće da 'očiste' gradsko tkivo ako žele ga da zauzmu", rekao je general i dodao da "Rusi koriste taktiku vojne opsade i izgladnjavanja" stanovništva i boraca u tom gradu.

Baltozis je ukazao i na to da se još ne zna kako bi se mogao razvijati ratni sukob s obzirom na snažan otpor Ukrajinaca, a vojnu nadmoć Rusa. Ono što je sigurno, rekao je on, jeste da će rat u Ukrajini trajati dugo na šta ukazuje i to što se ne vidi bitan napredak u pregovorima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oružje iz Srbije se koristi u Ukrajini?
Ukrajina

"Zastava" puške

15.03.2022. 18:47

Oružje iz Srbije se koristi u Ukrajini?

Automatske puške proizvedene u fabrici "Zastava oružje" u Kragujevcu, kao i minobacači i minobacačka municija iz Krušika, primećeni su na najnovijim snimcima sa ukrajinskog ratišta, piše portal Balkanska bezbednosna mreža.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve