Svet
29.12.2021. 16:59
R.E.

Holandija

Korona dotukla jednog od najvećih antivaksera

Koronavirus
Izvor: EFE / Enric Fontcuberta

U Holandiji je, od posledica infekcije korona virusom umro jedan od najvećih protivnika vakcinacije diplomirani politikolog i ekonomista Robin Fransman, preneo je javni servis NOS.

Prema pisanju medija, ovaj 53-ogodišnjak nije želeo da se vakciniše i na društvenim mrežama se kritički izjašnjavao o vakcinama protiv kovid19.

On je 3. decembra napisao na Twitteru da je zaražen koronom.

"Korona pozitiv. Bilo je i vreme“, napisao je Fransman koji je osnovao inicijativu "Oporavak Holandija“ (Herstel NL), a čiji su se članovi protivili oštrim epidemiološkim merama.

Početkom godine oni su predstavili plan kako neometano može da se odvija društveni život u Holandiji i pored korone, pa su između ostalog tražili da se uspostave "bezbedne zone“ sa strogim prvilima za posebno ugrožene grupe, dok bi izvan te zone sve bilo ponovo moguće.

Ministar zdravlja Hugo de Jonge je taj predlog odbacio tvrdeći da je "opasan po živote“ građana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Antivakserskog odbornika dokrajčila upravo korona
bolnica, korona

Tuga.

03.12.2021. 17:05

Antivakserskog odbornika dokrajčila upravo korona

Jedan odbornik stranke "Ljudi, Sloboda, Osnovna prava" (MFG), koja je u austrijskoj pokrajini Gornja Austrija svojom politikom protiv anti-kovid mera i vakcinacije, uspela da uđe u pokrajinske i lokalne institucije, preminuo je upravo od virusa korona.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve