Svet
24.11.2021. 18:44
R.E.

Zagreb

Lavovi u zoo-vrtu imaju nov soj korone

lav
Izvor: Shutterstock

Leo i Ajana, lavovi iz Zoološkog vrta u Zagrebu zaraženi su novim korona virusom, a zarazu im je preneo zaposleni koji je zadužen za briguo o njima.

To je za hrvatski portla Index rekao direktor Zoološkog vrta grada Zagreba, Damir Skok.

"Nakon što su kod lavova uočeni respiratorni problemi, životinje su testirane. Nalaz testova potvrdio je prisutnost virusa SARS-Cov-2, pa smo krenuli s lečenjem. Istovrmeno je testiran i timaritelj koji se brine o lavovima. I njegov je nalaz pozitivan, što znači da je on njih preneo zarazu", rekao je Skok.

Nakon lavova testirali su, navodi, i ostale životinje s kojima je taj timaritelj bio u kontaktu, a sada čekaju i nalaze testiranja.

Skok je rekao da je timaritelj sada na bolovanju i da se oporavlja.

"Sve su bolje i zaraženi lavovi. Budući da su lavovi višestrukim preprekama razdvojeni od posetilaca, ne mogu doći u bliski kontakt s ljudima, a koji bi omogućio prenos zaraze", tvrdi Skok.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kažu da je ovo najslađa životinja na svetu
Pika

Pika

07.11.2021. 19:05

Kažu da je ovo najslađa životinja na svetu

Pika je vrsta životinje u koje spadaju i zečevi. Živi u Kini, ali je ima i u Kanadi i Americi, i pred izumiranjem je, pa su je entuzijasti koji se bore za njen spas proglasili najslađom životinjom na svetu, kako bi podigli svest o važnosti očuvanja ove vrste.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
20.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve